Zoeken
  • ahmadraza7

Kerstmarkt Antwerpen 2018


Kerstmarkt Antwerpen 2018

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken. Van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari 2019 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland. Je kijkt er je ogen uit dankzij de vele activiteiten.

Openingsdagen en -uren

maandag tot donderdag: 12 tot 22 uur

vrijdag en zaterdag: 12 tot 24 uur

zondag: 12 tot 22 uur

uitzonderingen op 24 en 31/12, 6/01: 12 tot 18 uur

Kerstmarkt

Een negentigtal standhouders op de kerstmarkt bieden een mix van ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aan. De kramen vormen een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. De kerstmarkt is dé plaats om iets te eten en te drinken. Van traditionele winterlekkernijen als glühwein, smoutebollen en spekpatatjes tot vegetarische en exotische gerechten. Er is voor elke lekkerbek wat wils. Je vindt er ook originele kerstgeschenken zoals juwelen, ambachtelijke honing, sfeerverlichting, ...

Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui, Steenplein

Luisterverhaal

Helemaal nieuw dit jaar is een winters luisterverhaal dat samen met het Geluidshuis gemaakt werd. Het verhaal ontdek en beluister je tijdens de winterperiode op allerlei plekken in de stad.

gratis

IJspiste

De 1200 m² grote, overdekte piste op de Groenplaats is een van de mooiste in de Benelux. Je schaatst er baantjes onder het waakzame oog van Rubens. De allerkleinsten leren het dankzij de hulp van een schattige schaatspinguïn.

Groenplaats

toegang + huur schaatsen: € 9

toegang + huur schaatsen (- 12 jaar): € 7

glij-ijzers: € 1

schaatshulpje: € 3

Winterbar

Toe aan wat rust? Drink iets op het warme terras van de winterbar aan de ijspiste. Het zicht op de kathedraal krijg je er gratis bij.

Groenplaats

van maandag tot donderdag: tot 24 uur

vrijdag en zaterdag: tot 2 uur

zondag: tot 24 uur

Tubing

Bergen hebben we niet, maar hellingen wel. En die vind je dit jaar op het Koningin Astridplein. In de schaduw van ’s werelds mooiste station glijd je op een band razendsnel een parcours af. Adrenaline verzekerd!

Koningin Astridplein

1 rit: € 2

6 ritten: € 12

Kussen onder de maretak

Een kus onder de maretak betekent liefde en geluk. Hiervoor moet je deze winter op de Grote Markt zijn. Een constructie van bijna 200 m2 zal de markt overspannen. Dé plek om te schuilen, met vrienden af te spreken of een kus te stelen.

Grote markt

Reuzenrad

Met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Overdag of ‘s avonds, een ritje in het reuzenrad is altijd een bijzondere ervaring.

Steenplein

volwassenen: € 7

kinderen: € 5

Wensenmuur

Wat wens jij familie, vrienden, buren en alle Antwerpenaren toe voor het nieuwe jaar? Laat je wensen achter op de interactieve wensenmuur. 2019 belooft een bijzonder jaar te worden.

Steenplein

gratis

Spiegeltent en openluchtterras

Op het Steenplein worden kinderen verwend. In de gezellige spiegeltent is er een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er intussen rustig een koffie drinken. Geniet je liever in openlucht. Installeer je dan op het terras. Wie de koude vreest, warmt zich op aan heerlijke vuurelementen.

Steenplein

van maandag tot donderdag: tot 24 uur

vrijdag en zaterdag: tot 2 uur

zondag: tot 24 uur

Winterfoor

Kermis alleen in de zomer? Vergeet het maar, een winterkermis langs de Schelde, dat is pas speciaal.

Jordaenskaai

Vuurwerk op oudejaarsnacht

Het is een jarenlange traditie: een groot vuurwerk vanop de Schelde, iets voor middernacht. Bestel een feestelijk drankje aan de bar en dans het nieuwe jaar samen met de dj in. Vier je liever in intieme kring? Ook dit jaar zendt televisiezender één het vuurwerk live uit.

Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel

22:30 tot 00:30 uur

Winter-BBQ

Winter in Antwerpen eindigt traditiegetrouw met een winter-BBQ. Sluit op zondag 6 januari jouw Antwerpse winter af met gezellig eetfestijn.

Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel

Joe Christmas House

Bezoek de dj's en de studio van Joe's Christmas House. De radiozender zendt live uit vanop Winter in Antwerpen tussen 14 en 31 december. Ook voor een portie livemuziek kan je er terecht.

Grote Markt

gratis


15 keer bekeken0 reacties
taxi in antwerpen
taxi in antwerpen

taxi antwerpen
taxi antwerpen

antwerp tax
antwerp tax

taxi in antwerpen
taxi in antwerpen

1/3